Împreună – Együtt

Proiectul de parteneriat ,,Împreună – Együtt”

25 – 28 septembrie 2019…O toamnă superbă ne-a condus pe plaiurile oltenești, la Craiova, un loc mirific nu doar prin pitorescul exterior, ci, mai ales, prin starea interioară de armonie și frumusețe creată de elevii și profesorii Colegiului Național ,,Elena Cuza” din Craiova. 25 de elevi ai Liceului Teoretic ,,Salamon Erno”, însoțiți de profesoarele lor (Pall Zselyke, Strasszer Doina, Țepeș Iuliana și Zoltani Hajnal) au participat la Proiectul de parteneriat ,,Împreună – Együtt”, inițiat de d-ra Inspector Manuela Stîngă ce a început în mai 2019, când elevii din Craiova au fost oaspeții noștri la Gheorgheni.

O atmosferă caldă, la propriu și la figurat…un program deosebit…gazde excelente…Am vizitat împreună Muzeul de Artă, Casa Băniei, Muzeul de Istorie, Biblioteca Județeană, ne-am plimbat prin parcul Romanescu, admirându-i frumusețile. Elevii noștri au participat și la ore de Limba și literatura română, Engleză, Chimie, Biologie, Informatică, și-au îmbogățit vocabularul, și-au dezvoltat abilitatea de comunicare în limba română.

Am petrecut zile minunate cu oameni absolut speciali…Toate activitățile au reprezentat un câștig evident în comunicarea în limba română, fapt remarcat și de elevi, care ar dori să continue proiectul și în anii următori.

,,Zilele petrecute nu au fost doar partea unui schimb de experiență, ci și a unui schimb de zâmbete, de căldură sufletească, de prietenie, de cultură, de talent, de momente prețioase, de cunoștințe și de viziune despre lume…Amintirile schimbă viața” scria eleva Simon Hanna Fatime, în timp ce elevul Czink Gergo spunea: ,,Mulțumesc că ați încercat să ne cunoașteți”. Iar noi, dascălii implicați cu tot sufletul în acest parteneriat, aducem cuvântul nostru de mulțumire Direcțiunii celor 2 școli pentru sprijinul și deschiderea pe care au avut-o față de acest proiect, profesorilor, părinților, dar și elevilor noștri, modele de conduită, educație și bună creștere.

Poate că astfel s-au mai șters și prejudecăți, atât de-o parte, cât și de alta…Zile splendide care ar merita retrăite…

Suntem convinși că buna cunoaștere a limbii române va fi, cu siguranță, o poartă deschisă spre lume, spre o mai bună comunicare, dar și spre reușita la examenul de bacalaureat.

Prof. Doina Strasszer

Liceul Teoretic ,,Salamon Erno”, Gheorgheni

ACTIVITĂȚI ÎN CADRUL PROIECTULUI DE PARTENERIAT EDUCAȚIONAL  ,,ÎMPREUNĂ – EGYUTT” ÎNTRE LICEUL TEORETIC ,,SALAMON ERNO” GHEORGHENI și COLEGIUL NAȚIONAL ,,ELENA CUZA” CRAIOVA

GHEORGHENI, 15 – 18 mai 2019

Craioveni pe plaiuri harghitene – excursie la Lacu Roșu

Leave a comment