KARÁCSONYI ELŐADÁS

Karácsonyi előadás a Salamon Ernő Gimnáziumba

Már 12 évre tekint vissza a minden évben megszervezett karácsonyi Díszelőadásunk. Előadásunk célja, hogy szebbé tegyük a tanári közösség, a részvevő szülők és diákok, valamint iskolánk minden alkalmazottjának karácsonyát.

Előadásunkat első alkalommal 2005-ben szerveztük meg, abban az évben 18 diák részvételével, majd évről-évre növekedett a résztvevők száma. Az idén már 55 diákra emelkedett szereplőink száma. Nagy élményt jelent a diákoknak, hogy bárki kipróbálhatja tehetségét, ügyességét a nagy közönség előtt. Mindig nagyon jó hangulat uralkodik a próbákon és egyben csapatépítő jellege is van egy ilyen rendezvénynek. Gyönyörű versek és énekek hangzanak el, az előadásra kerülő színdarabot, minden évben a diákok írják meg, mely a szeretetről, összetartozásról és a család fontosságáról szól.   A páros táncot iskolán tehetséges táncosai adják elő. Szerintem egy lélekmelegítő előadás, mert közel hozza a diákokhoz a vers szeretetét, a színjátszás szépségét és egyben a közös munka felemelő pillanatait. Minden évben nagy sikerélményük van az előadás után, nagyon sok pozitív visszajelzést kapnak a közönség részéről. Büszkék lehetünk a részvevő diákjainkra. Szeretném külön kiemelni Korpos Szabolcs tanár úr szerepét a zenei rész kivitelezésében és betanításában.

Remélem, hogy ez a hagyományos előadás még sok éven át szép pillanatokat fog nyújtani, úgy a diákok számára, mint a résztvevő közönségnek.

Szervező: Pantilimon Júlia Hajnalka, Könyvtáros

Karácsonyi előadás egy résztvevő diák szemszögéből

Az év végének közeledtével a téli szünidő előtti napokban Pantilimon Hajnal, iskolánk Hajni nénije, a lelkes diákokkal immár hagyományosan karácsonyi műsort állít színpadra. Ilyenkor gyönyörű dallamok csendülnek fel lélek merengető versekkel karöltve.

A nagy ünnepi hajsza közepette az előadás érzelmileg kapcsolatba hoz a karácsony igazi értékével, a Messiás várással. Ilyenkor igazán át tudunk szellemülni és valóban érezni tudjuk azt a szeretetet, amit a karácsonyra való felkészülés ad nekünk.

A legtöbb diák nevében mondhatom, hogy reméljük ez, az immár hagyománnyá vált karácsonyi műsor mind végig szerves részét fogja képezni a karácsonyi felkészülésnek az iskolánkban.

Opra Júlia X. A