Vetélkedő

A középiskolások országos szintű, interdiszciplináris vetélkedője 2010-ben indult, olvasásra biztatva a tanulókat.

A felhívás súlypontjára, az olvasásra mint szempontra figyelve kapcsolódtam be tanítványaimmal 2011-ben, és azóta minden évben részt veszek lelkes csapatokkal. Rendkívül színvonalas, több szempontból fejlesztő, elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatokat biztosító és mozgósító csapatversenynek tartom. Örülök, hogy időközben a tanárkollégáim is bekapcsolódtak, és immár elmondhatjuk, hogy „törzsversenyzőkké” váltak iskolánk diákjai: nyolc éve töretlen hittel és elszántsággal birkóznak meg a markáns és időigényes, ugyanakkor rendkívül érdekes és kreatív feladatokkal, miközben a kiolvasott regények száma fordulónként növekszik.

Legkiválóbb eredményeink:

  • 2013-ban a Lecsó nevű csapattal országos I. helyezést értünk el. A csapattagok az akkori XII.C osztályos lányok voltak: Csergő Piroska, Laczkó Andrea, Munzlinger Noémi, Siklódi Bernadett)
  • 2017-ben a XII. B osztályos lányok jóK.A.I.D. nevű csapata országos II. helyezést nyert. Tagjai, Ambrus Dorottya, Bajcsi Anna, Kovács Izabella és Kulcsár Petra élő közvetítésű versenyen ügyeskedett. Felkészítő, illetve kísérő tanáraik: Görgicze Emőke és Korpos Szabolcs.

Gratulálok teljesítményükhöz!

Kastal Ottilia magyartanár –