ERDŐS PÁL TEHETSÉGGONDOZÓ ISKOLA

ERDŐS PÁL MATEMATIKAI TEHETSÉGGONDOZÓ ISKOLA

Beszámoló

Számomra az Erdős Pál Iskola egy matek tábort jelent, amiről legelőször Polgár István matektanáromtól hallottam és bíztatott is, hogy menjünk el, mivel nagyon hasznosnak tartja. Ez az „iskola” versenyekre készít fel, megmutatja a matematikának egy nem annyira közismert oldalát. Megismerteti velünk az erdélyi és magyarországi tanárokat, és összehozza a korosztályunk szorgalmas diákjait Erdélyből.

Ez a tábor 5 találkozásra van lebontva, amiből 4 alkalom péntektől vasárnapig tart, és az utolsó egy egész hetes találkozás, azaz 5 napos foglalkozás sorozat. Ha jól összeszámolom, a „Salamon Ernő” Gimnáziumból összesen 12-en vettünk részt az öt alkalom alatt, volt, aki nem használta ki mindegyik alkalmat, de fő, hogy ott volt.

Az első ilyen hétvége számunkra nagyon strapás, és a nap végére agyilag kimerítő volt, mert nem voltunk hozzászokva a másfél órás foglalkozásokhoz, órákhoz. A másik, számunkra kicsit szokatlan dolog még az egyetemi tanárok írásának és magyarázatainak sebessége volt. A kísérő tanáraink, Bíró Zoltán és Polgár István tanár urak azzal vigasztaltak, hogy lesznek hosszabb és fárasztóbb óráink is, mikor egyetemre megyünk.

A többi hétvége, amik közül az egyik Csíkszeredában volt megtartva, a másik négy pedig Marosvásárhelyen, a Sapientia egyetem épületében, már nem volt annyira leterhelő, megszokottnak éreztük.

Nagyon örültem, hogy részt vehettem egy ilyen tevékenységsorozaton, mert nagyon sok új ismerettel bővült a már meglévő tudásom. Ajánlom azoknak a tanulóknak, akik bármilyen reál egyetemre, reál szakra szeretnének menni, mert szerintem hasznát fogják venni.

– Bartha Tibor X.B. –