Robotprogramozás

Iskolánk 5 darab Lego Mindstorms NXT programozható robotkészlettel rendelkezik, melyeket a National Instruments debreceni kirendeltségétől kaptunk ajándékba és ezek segítségével valósítjuk meg intézményesített keretek között a robotprogramozást. 2013-ban sikerült kidolgozzunk román és magyar nyelven egy Robotprogramozás nevű választható tantárgyprogramot, amely a Hargita Megyei Tanfelügyelőség jóváhagyásával rendelkezik és ez minden évben választható tantárgyként szerepel a IX. A illetve IX.B osztályos tanulók számára. A tantárgy nagy népszerűségnek örvend, évente mindig több mint 40 tanuló választja ezt az oktatási lehetőséget.

A robotprogramozást tanuló tanítványaink az évek során több megyei és nemzetközi versenyen is eredményesen szerepeltek.

Iskolánk nyílt napjainak keretében robotbemutatókat tartunk a csoportba szervezett több mint 200 látogatónak. A bemutatókra a választható tantárgyat tanuló kilencedikes tanulók, készítenek robotokat (takarító robot, hangvezérlésű robot, távirányítós autó stb.) A rendezvény mindig nagy sikernek örvend.

Az Erasmus program keretében, szintén a kilencedikes tanulók segítségével szerveztünk közös foglalkozásokat, amelyeken portugál, szlovén, lengyel és salamonos tanulók közösen ismerkedhettek a robotprogramozás alapjaival.